Organizacja wesel

WeseleOrganizujemy przyjęcia weselne, które z pewnością wszyscy goście zapamiętają na długo. Zadbamy o każdy szczegół uroczystości: od dekoracji sali i przygotowania wyśmienitych posiłków, aż po miłą i profesjonalną obsługę. Na zewnątrz obiektu znajduje się piękny i przestronny ogród, dzięki czemu mogą Państwo złożyć wymarzoną przysięgę ślubną w plenerze!

 

Sala weselna w Słońsku

Goście wesela będą się doskonale bawili w jasnym wnętrzu naszej sali, bowiem kolory moją duży wpływ na samopoczucie. Biel to kolor nieograniczonej przestrzeni i nieskazitelnej czystości. Przynosi spokój i dobry humor. Łagodzi emocje. Jest dobrym lekarstwem na stres, daje poczucie swobody. Pozwala na łatwe formułowanie myśli, nowych pomysłów. Chętnie otaczają się nim osoby dynamiczne, samodzielnie kierujące swoim życiem, otwarte na nowe pomysły i plany. Nasza sala jest doskonałym płótnem do tworzenia Państwa wizji dekoracyjnych! Ponadto rozkład sali i parkietu zaplanowany jest tak, że można obserwować cały parkiet nie ruszając się z miejsca. Jeśli szukacie nowoczesnej sali, wyśmienitych potraw oraz obsługi na wysokim poziomie, zapraszamy do kontaktu!

 

 

Wesele 3
Wesele 2
Wesele 1
Wesele 0

 

Przykładowe menu

 

Menu weselne złote


 

Rozpoczęcie przyjęcia.
Powitanie chlebem i solą.
Wzniesienie toastu szampanem (we własnym zakresie).

Obiad (serwowany na półmiskach)

Zupa: Domowy rosół z makaronem własnej roboty.

Danie główne:

  • wołowina duszona,
  • devolay,
  • polędwiczki w sosie borowikowym,
  • kaczka z karmelizowanymi marchewkami,
  • sos pieczeniowy, ziemniaki z masłem i koperkiem, kluseczki gnocchi.

Dodatki do obiadu (3 z proponowanych):

  • mizeria z ogórków,
  • surówka z kapusty pekińskiej z papryką i ogórkiem,
  • surówka z białej kapusty,
  • buraczki z cebulą.

Zimne przekąski:

  • polędwiczki z przepiórczym jajkiem,
  • tradycyjny tatar wołowy,
  • śledzik po polsku,
  • hamburgerki na toście.
  • Carpacio wołowe,
  • kompozycja ryb wędzonych na tartince,
  • bułeczki panini z masłem czosnkowym.

Sałatki:

  • grecka,
  • włoska,
  • Ramzes – z pieczonym bekonem, grzankami i parmezanem.

Pieczywo jasne i ciemne.

Dania podawane na ciepło podczas trwania imprezy:

  • ryba sandacz w sosie kurkowym,
  • zupa gulaszowa, 
  • gołąbki w sosie pieczarkowym,
  • makaron Penne z kurczakiem,
  • krokiety z czerwonym barszczem.

 

Napoje:
kawa i herbata bez ograniczeń.

Cena: 250 zł za osobę dorosłą; Dzieci do lat 12 płacą 50% ceny.
* Cena obowiązuje przy min. 50 pełnopłatnych osobach.


Poniżej dopłata 500zł do wesela.

 

Poprawiny

Zupa: żurek 

Danie główne:

  • pieczeń w sosie z puree ziemniaczanym,
  • dania pozostałe z przyjęcia weselnego,
  • kawa, herbata bez ograniczeń.

Cena poprawin: 70 zł za osobę dorosłą; Dzieci do lat 12 płacą 50% ceny.

 

Pakiet I:

  • napoje bez limitu (soki owocowe, napoje gazowane oraz woda w dzbankach z miętą i owocami).

Cena: 35zł/os. lub 45zł/os. z poprawinami

 

Pakiet II

  • napoje bez limitu (soki owocowe, napoje gazowane oraz woda w dzbankach z miętą i owocami),
  • ciasto z własnego wypieku , owoce.

Cena: 45zł/os. lub 50zł/os. z poprawinami.

 

* Jeżeli alkohol i inne napoje dostarczane są przez wynajmującego imprezę opłata tzw. korkowe za obsługę wynosi 10 zł za osobę.

 

 

Wesele 17
Wesele 16
Wesele 15
Wesele 14

 

Menu weselne platynowe


 

Rozpoczęcie przyjęcia.
Powitanie chlebem i solą.
Wzniesienie toastu szampanem (we własnym zakresie).

Obiad (serwowany na półmiskach)

Zupa: Domowy rosół z bażanta z makaronem własnej roboty.

Danie główne:

  • sztuka mięsa wołowego,
  • kaczka z karmelizowanymi marchewkami,
  • łosoś z groszkiem w sosie pomarańczowym,
  • polędwiczki z boczkiem i daktylami,
  • ziemniaki z masłem i koperkiem, kluski gnocchi.

Dodatki do obiadu (3 z proponowanych):

  • mizeria z ogórków,
  • surówka z kapusty pekińskiej z cebulką czerwoną i kukurydzą,
  • surówka z białej kapusty,
  • buraczki.

Zimne przekąski:

  • kompozycja ryb wędzonych, 
  • tatar z zielonym groszkiem i kaparami/tatar tradycyjny,
  • polędwiczki z przepiórczym jajkiem, 
  • Carpaccio z gęsi, 
  • Carpaccio wołowe,
  • śledzik z żurawiną i kawiorem, 
  • bułeczki panini z masłem czosnkowym,
  • sałatka włoska,
  • sałatka Ramzes - z pieczonym bekonem, grzankami i parmezanem
  • sałatka z tuńczykiem

Pieczywo jasne i ciemne.

Dania podawane na ciepło w trakcie trwania imprezy:

  • stek z polędwicy wołowej ze szparagami,
  • polędwica jagnięca w sosie z zielonego pieprzu (gęś z żurawiną i jabłkiem) 
  • krewetki w sosie winno-maślanym z pieczywem czosnkowym 
  • zupa gulaszowa
  • krokiet z barszczem

 

Napoje:
kawa i herbata bez ograniczeń.

Cena: 310zł za osobę dorosłą; Dzieci do lat 12 płacą 50% ceny.
* Cena obowiązuje przy min. 50 pełnopłatnych osobach.
Poniżej dopłata 500zł do wesela.

 

Poprawiny

Zupa: Żurek lub pomidorowa do wyboru.

Danie główne:

  • filet z kurczaka kukurydzianego z puree,
  • surówka,
  • dania pozostałe z przyjęcia weselnego,
  • kawa, herbata bez ograniczeń.

Cena poprawin: 70zł za osobę dorosłą; Dzieci do lat 12 płacą 50% ceny.

 

Pakiet I:

  • napoje bez limitu (soki owocowe, napoje gazowane oraz woda w dzbankach z miętą i owocami).

Cena: 35 zł/os. lub 45zł/os. z poprawinami

 

Pakiet II

  • napoje bez limitu (soki owocowe, napoje gazowane oraz woda w dzbankach z miętą i owocami),
  • ciasto z własnego wypieku.

Cena: 55zł/os. lub 65zł/os. z poprawinami

 

 

Wesele 3
Wesele 2
Wesele 1
Wesele 0

 

Galeria zdjęć

Poniżej dostępne są zdjęcia sali weselnej, parkietu, przestrzeni zewnętrznej oraz przykładowych dekoracji ślubnych. Zapraszamy do oglądania!

 

Przejdź do galerii